Kłopoty ze zdjęciem tapicerki drzwi

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • krzysiek81
    Drive
    • 2010
    • 49

spełniłem obywatelski obowiązek
    krzysiek nowy moto
  • roLLo
    L&K
    • 2008
    • 1063
    • Octavia I (1U2)
    • ASV 1.9 TDI VP 110 KM
    • BSE 1.6 MPI 102 KM

Ostatnio chciałem zobaczyć co się dzieje za tapicerką drzwi i przygotować je do wygłuszania. Pojawił się problem wszystko robilem zgodnie z książką "Sam naprawiam..." ale problem pojawił się gdy tapicerkę trzeba wyjąc z miejsca gdzie ona styka się z szybą ( tam gdzie szyba się chowa). Czy ktos wie jak to latwo z tamtą wydostać zeby nic nie polamac?? z gory dzięki.

Octavia 1.9 TDI ASV 2004---> FOTKI

Była Fabia 1 1.4 MPI CLASSIC
    Jest O1 1.9 TDI ASV DRIVE
    Jest RAPID 1.2 TSI CJZD 110 KM RM 2016

Komentarz

• adamusiek
      L&K
      • 2009
      • 1123

ja ostatnio rozbierałem swoje
      po wykręceniu wszystkich wkrętów i śrub podnosisz boczek do góry i musi wyjść
      on jest tylko tam wciśnięty
      ja próbowałem po trochu z każdej strony

Komentarz

• Guguś
        L&K
        S_OCP Member
        • 2008
        • 1212

roLLo, http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=16228

Witaj szkoło, żegnajcie kochane pieniążki.

Komentarz

• oddie
          Classic
          • 2010
          • 5

Ja niedawno zdejmowałem z tylnych drzwi i tam najłatwiej ją zacząć zdejmować od prawej strony (od środka auta) trzeba ją mocna pociągać do góry i zacznie wychodzić najlepiej jedną ręką trzymać z boku a drugą od dołu, jeżeli są to tylne drzwi to po wyjęciu przycisku otwierania szyby można tam wpakować trzy palce i pociągnąć do góry .
          The Gent

Komentarz

• tryton
            Elegance
            • 2008
            • 935

Trzeba lekko odchylić tapicerkę od drzwi i podnosić do góry z wyczuciem . Tapicerka jest na wcisk musi wyjść . Zacznij podnosić od prawej strony ( od strony zamka ) I uważaj na ten ala trójkąt z lewej( osobna część doklejana do reszty ) żeby go nie oderwać

Komentarz

• Przemooo
              Classic
              • 2010
              • 12

Tak się składa, że ja u siebie też demontowałem nie tak dawno.
              Po odkręceniu wszystkich śrub, ściągnij jeszcze ten trójkącik gdzie jest regulacja ręczna lusterka bądź jak u mnie nie ma regulacji tylko jest głośniczek (wystarczy pociągnąć do siebie, trzyma się na 2 bolczykach plastikowych) i wtedy tapicerkę lekko od dołu odchylając pchaj do góry. Schodzi ładnie, pięknie

Komentarz

• Evil
                Rider
                • 2009
                • 721

roLLo, Jeżeli odkręciłem śrubkę pod klamką, jeżeli odkręciłeś śruby z mocowania na zamknięciu drzwi, to musisz do góry pociągać całą tapicerkę. Wyjdzie bez problemu,.
                Mi najwięcej problemu przysporzyło zdjęcie plastiku w miejscu gdzie zamykamy drzwi (za co ciągniemy) w drzwiach przednich kierowcy.. jakieś 20 minut się męczyłem o co tam może chodzić..

O2 1,9 BXE+ 143KM/312Nm

Komentarz

Pracuję...